کمپین تبلیغاتی-شیر گرفتی؟-با هدف برندینگ در حوزه سلامت درسال 1993 در آمریکا شکل گرفت ولی علیرغم شهرتش به موفقیت مدنظر نرسید. دلایل آن را در این نوشته بخوانید.
در سال 1993 یک مؤسسه دولتی در آمریکا کمپین تبلیغاتی قدرتمندی را برای افزایش سطح سلامت جامعه با مصرف شیر به راه انداخت.
در این کمپین که با شعار -شیر گرفتی؟- همراه بود تمرکزش روی رد سفیدی بود که بعد از خوردن شیر بر روی لب باقی میماند. این کمپین با تصویرهایی از افراد مشهور با رد شیر روی لب آنها روز به روز به شهرت بیشتری رسید و بسیاری از شعار آن برای استفاده در محصولات خودشان تقلید کردند.
ولی نکته جالب اینجاست که این کمپین هیچوقت منجر به فروش بیشر شیر در جامعه نشد و در نهایت به دلیل عدم بازخورد به فراموشی سپرده شد.
چرا ایدههایی که برای برندینگ مطرح میشوند همیشه به نتیجه دلخواهشان نمیرسند؟ چه راهکارهایی برای اینکه دیگران ایدههای شما را به آغوش بگیرند وجود دارد؟
این هشت نکته مهم را در طراحی ایده برندینگ خود از یاد نبرید.
1- برای اینکه دیگران را مجبور به پذیرش ایده جدیدی بکنید باید مشکل را واقعی و فوری نشان دهید. مشکل را طوری بیان کنید که بقیه بتوانند واقعاً آن را ببینند یا حس کنند، نه اینکه مجبور به تصور آن شوند. به آنها دلیل قانع کننده ای برای تغییر بدهید.
2- ایدهتان را به مشکل متصل کنید. به مردم نشان دهید که چگونه ایده تان قادر به رفع مشکل است. صرفاً نحوه عملکرد ایده را مطرح نکنید به لحاظ عملی باید بتوانید که آن را توجیه کنید.
3- همسو با گرایشات مردم عمل کنید. متوجه باشید که دلیل رفتارشان چیست و بر چه اساس تصمیم میگیرند.
4- ایده برندینگ شما باید زندگی مردم را راحتتر کند. سعی کنید مشکلات مردم را حل کنید و نه مشکل خودتان را.
5- نتیجه کارتان را پیشبینی کنید. مطمئن شوید احساسی که به کاربران منتقل میکنید قویتر از چیزی است که در حال حاضر از برند شما دریافت میکنند. تضمین کنید جوابی که برای مشکلشان دارید باندازه کافی تاثیرگذار است.
6- کاری کنید که ایدهتان پخش شود. مردم به حرف یکدیگر گوش میکنند. هنر این است که کاری کنید بقیه راجع به ایده شما با کسانی که به آنها اعتماد دارند، صحبت کنند.
7- زمینههای مشترکی را بین خود و مخاطبانتان پیدا کنید. مردم ایدهها را از کسانی که قبولشان کردهاند بیشتر می پذیرند.
8- به مخاطبانتان دلایلی بدهید که نه تنها از ایده شما استقبال کنند بلکه برای توسعه آن به شما کمک کنند. کاری کنید که با اشتراک ایده شما احساس غرور کنند و یا اینکه طرفداران بیشتری در شبکههای اجتماعی و یا در میان بقیه بدست بیاورند. در حداقل ترین حالت ممکن مراقب باشید کاری نکرده باشید که از اشتراک گذاری ایده شما احساس حماقت کنند.
نویسنده: Mark Di Somma
مترجم: علی برهانی